Praktijkverhalen

Op deze pagina vind je praktijkverhalen van bedrijven die mvo-risico's in hun keten hebben aangepakt. Laat je inspireren! Ken je een bedrijf dat op deze lijst zou moeten staan? Laat het ons weten via het contactformulier.

Hoe Schijvens werkt aan eerlijke en transparante ketens

Ketenverantwoordelijkheid. Voor veel textielbedrijven met productie over de grens is het een grote uitdaging, hoe pak je dit aan en neem je als bedrijf de verantwoordelijkheid voor je product, zonder alles af te schuiven op je internationale leveranciers? Wij vroegen het aan Jeske van Korven en Trix van Halder, beide verantwoordelijk voor CSR bij Schijvens Corporate Fashion.

Lees meer

Wakuli brengt verandering in de koffie-industrie

De koffie-industrie wakker schudden en vernieuwen: dat is de missie van Wakuli. Het bedrijf zet in op eerlijke prijzen voor boeren en ontleent haar naam ook aan het woord voor boeren in het Swahili (wakulima). Wakuli zet daarnaast in op verduurzamen en onderzoekt hoe hun Braziliaanse productiepartner kan overstappen naar regeneratieve productiemethodes.

Lees meer

Dit bedrijf maakt duurzame touchscreens

Elektronica en verantwoorde productie lijken niet altijd een gelukkige combinatie. De productie van telefoons legt bijvoorbeeld een hoge druk op het milieu, met bijbehorende risico’s voor de gezondheid van arbeiders. Zo kan het winnen van grondstoffen in mijnen gevaarlijk zijn. Ook verhalen over giftige chemicaliën bij de productie van telefoonschermen zijn bekend. CTOUCH pakt het anders aan.

Lees meer

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.