Stappenplan Aan de slag met Due Diligence

Dat je moet zakendoen met respect voor mens en milieu is internationaal vastgelegd in de OESO-Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles for Business and Human Rights. Hierin staat dat je als bedrijf je mvo-risico’s in jouw toeleveringsketen, productieproces en keten moet identificeren, voorkomen en verminderen. Dit heet due diligence. Er ligt een Europees wetsvoorstel voor Nederland en Europa om dit verplicht te maken – dat wordt in de komende jaren ingevoerd

Hoe werkt Due Diligence?

Om te voldoen aan de aanstaande due diligence-wetgeving integreer je deze in je hele organisatie: je managementsystemen, beleid en procedures. En dat is niet eenvoudig. Daarom zet MVO Nederland in deze ‘Aan de slag met due diligence’ stap voor stap op een rij hoe je due diligence aanpakt.

Download het stappenplan 'Aan de slag met due diligence'

Zo kun je aan de slag

Je kan direct actie ondernemen door middel van onderstaande stappen. Wil je graag nog even rustig meer informatie lezen? Lees eerst hoe je het beste kunt beginnen.

1 .

Vul de MVO Risico Checker in

Doe kosteloos deze korte check en ontdek welke internationale mvo-risico's je loopt met jouw handelsactiviteiten én wat je kunt doen om die risico's te beperken.

Doe de MVO Risico Checker
2 .

Prioriteer jouw risico’s

Beantwoord 17 vragen over mvo risico's in jouw toeleveringsketens, en ontdek met welke keten (of welk deel van je keten) je het beste kunt beginnen om mvo-risico’s aan te pakken.

Doe de prioriteitencheck
3 .

Werk aan due diligence

In ons stappenplan hebben we op een rij gezet hoe je due diligence aanpakt. Het doel: je interne beleid en procedures zo aanpassen dat je zaken gaat doen met respect voor mens en milieu.

Je bent hier

4 .

Houd je voortgang bij met de checklist

Gebruik deze interactieve checklist om je invloed in je toeleveringsketen te vergroten. Leer gerichter actie te ondernemen om de MVO-prestaties van je leveranciers te beïnvloeden.

gebruik de checklist

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.