Webinar opname: Het gebruik van de MVO Risico Checker in de context van de Europese HREDD Wetgeving

We hebben onlangs een webinar georganiseerd om dieper in te gaan op de MVO Risico Checker. Tijdens dit webinar hebben we de nieuwe functies van de MVO Risico Checker besproken én hoe de tool je kan helpen bij de voorbereiding op wetgeving zoals CSDDD. Hieronder kun je het webinar terugkijken.

Over het webinar

In het licht van recente ontwikkelingen zoals de goedkeuring van de CSDDD, is het crucialer dan ooit voor bedrijven om aan de slag te gaan met 'mensenrechten en milieu due diligence' of 'MVO Risicomanagement'. Het webinar geeft waardevolle inzichten in hoe de MVO Risico Checker gebruikt kan worden in het due diligence proces.

In het webinar bespreken we de laatste ontwikkelingen van de MVO Risico Checker, inclusief de nieuwe functionaliteiten en features die vorig jaar zijn geïntroduceerd, en laten we zien hoe de MVO Risico Checker kan worden gebruikt in uw risicoanalyse. Ook gaan we in op de kritische rol die de MVO Risico Checker speelt binnen de bredere context van (Europese) wet- en regelgeving, waarbij we de noodzaak benadrukken voor bedrijven die grensoverschrijdend opereren om deze regelgeving te begrijpen. Verder schetsen we hoe de Nederlandse, Duitse en Zwitserse overheden samenwerken om de MVO Risico Checker beschikbaar te stellen ter ondersteuning van bedrijven in hun due diligence proces.

Content

  1. Introduction

  2. CSR Risk Check live demo & new features 

  3. Using the CSR Risk Check in risk analysis

  4. European cooperation & legislation: Insights from Germany and Switzerland

    • Insights from Germany: The CSR Risk Check in the context of the German supply chain act and the CSDDD

    • Insights from Switzerland

  5. Q&A

Webinar recording

Mis deze kans niet om meer inzicht te krijgen in de MVO Risico Checker in de context van de HREDD wetgeving. Bekijk nu de opgenomen webinar!

Watch the webinar here

 

Meer artikelen

CSDDD: zo neem jij verantwoordelijkheid in je Keten

Op 24 april 2024 werd de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) - ook bekend als de Europese ketenzorgplichtwet - goedgekeurd in het Europees Parlement. Maar wat betekent dit precies? En hoe kun jij als bedrijf direct actie ondernemen?

Lees meer

CSRD

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De MVO Risico Checker is hierbij een bruikbare tool.

Lees meer

Europese ontbossingswetgeving op komst

Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.

Lees meer

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.