Webinar: aan de slag met transparante ketens | MVO Nederland

Transparante ketens. Wat zijn dat eigenlijk? Het gaat in ieder geval over de zichtbaarheid en traceerbaarheid van je productie- en distributieketen. Oftewel: maak jij inzichtelijk waar je grondstoffen vandaan komen? En laat je zien hoe je tot je eindproduct komt? Ontdek in ons introductiewebinar "Aan de slag met transparante ketens" hoe je als drukbezette mkb'er concrete stappen zet naar zichtbare en traceerbare productie- en distributieketens.

Over het webinar

Datum: Dinsdag 16 april 2024
Tijd: 10:30 tot 12:00
Locatie: Online

Over het webinar ‘aan de slag met transparante ketens’
Deze ‘aan de slag met transparante ketens’ is onderdeel van een serie introductiewebinars op de zeven thema’s van de NEx, exclusief ontwikkeld voor MVO Nederland. Elk webinar vormt een ideale eerste stap op weg naar integratie van de NEx-thema’s in de alledaagse praktijk. Meer informatie over de NEx vind je op www.mvonederland.nl/nex.  

Tijdens de webinar:

  • kom je erachter wat transparante ketens precies zijn

  • Krijg je concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan ✍️

  • Kan je al je vragen stellen over het thema aan een expert 🙋🏻‍♀️

Voor wie is dit interessant?
Iedereen die aan de slag wil met transparante ketens en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers

Programma

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema  

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van een expert  

  • 11.30 - 12.00 Q&A

Aanmelden

Meer artikelen

CSRD

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De MVO Risico Checker is hierbij een bruikbare tool.

Lees meer

Europese ontbossingswetgeving op komst

Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.

Lees meer

In deze podcast leer je alles over de CSRD

De CSRD-richtlijn verplicht steeds meer bedrijven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op natuur en maatschappij. Je daar met je bedrijf op voorbereiden kan voelen als een enorme klus. Als een saaie exercitie met allerlei cijfers en data. Van het maken van een stakeholderanalyse tot dubbele materialiteit: wat omvat de CSRD nu allemaal en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is? Hoe verzamel je de benodigde data en hoe krijg je mensen mee in een aantrekkelijk, duurzaam verhaal?

Lees meer

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.