In deze podcast leer je alles over de CSRD

De CSRD-richtlijn verplicht steeds meer bedrijven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op natuur en maatschappij. Je daar met je bedrijf op voorbereiden kan voelen als een enorme klus. Als een saaie exercitie met allerlei cijfers en data. Van het maken van een stakeholderanalyse tot dubbele materialiteit: wat omvat de CSRD nu allemaal en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is? Hoe verzamel je de benodigde data en hoe krijg je mensen mee in een aantrekkelijk, duurzaam verhaal?

Luister nu op Spotify

In deze podcast luister je naar ons gesprek met Anke Laan, CSRD-expert bij EY, en Caroline Kroeze, die bezig is NS klaar te maken voor de richtlijn. Uiteraard hoor je nog veel meer. Het is - durven we wel te zeggen - een perfecte intro voor een ieder die nog niet met de CSRD werkt. Maar ook een leerzame en inspirerende luisterbeurt voor bedrijven die al wat verder zijn.

Beluister hier de podcast

De podcast van MVO Nederland: Ondernemen in de nieuwe economie

MVO Nederland maakt een eigen podcastserie, getiteld ‘Ondernemen in de nieuwe economie’. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit medium je op een andere manier kan inspireren en je niet alles in tekst tot je kunt nemen. Maar ook omdat het een perfect medium is om bijvoorbeeld tijdens reistijd tot je te nemen. We houden de afleveringen bewust beperkt tot maximaal 45 minuten, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt leren over alles rondom toekomstbestendig ondernemen.

Lees hier meer over de podcast van MVO Nederland

Meer artikelen

CSRD

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De MVO Risico Checker is hierbij een bruikbare tool.

Lees meer

Europese ontbossingswetgeving op komst

Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.

Lees meer

Interview met Claudia Brasse - Wilo SE

Hoe gebruiken grote bedrijven de MVO Risico Checker met het oog op (aankomende) wetgeving? Claudia Brasse van het Duitse bedrijf Wilo SE vertelt hier meer over. Jannik Struss van onze partnerorganisatie UPJ in Duitsland stelt haar vragen.

Lees meer

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.