Nieuws & Kennis

CSRD

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De MVO Risico Checker is hierbij een bruikbare tool.

Lees meer

EUROPESE ONTBOSSINGSWETGEVING OP KOMST

Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.

Lees meer

Interview met Claudia Brasse - Wilo SE

Hoe gebruiken grote bedrijven de MVO Risico Checker met het oog op (aankomende) wetgeving? Claudia Brasse van het Duitse bedrijf Wilo SE vertelt hier meer over. Jannik Struss van onze partnerorganisatie UPJ in Duitsland stelt haar vragen.

Lees meer

Interview over de MVO Risico Checker

De MVO Risico Checker bestaat komend jaar tien jaar. Tijd voor wat vragen voor enkele mensen achter de tool: Marieke de Jong en Caroline Zamor. Je leest welke uitdagingen er zijn bij het werken aan de MVO Risico Checker en hoe zij terugkijken op de afgelopen tien jaar.

Lees meer

MVO-Thema's en de Sustainable Development Goals

De MVO Risico Checker is uitgebreid met een nieuwe pagina! Deze pagina gaat over hoe mvo-risico's niet alleen gaan over risico's, maar ook over kansen.

Lees meer

UPDATE OVER IMVO-WETGEVING

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) wordt verplicht via Europese of Nederlandse wetgeving. In deze nieuwsupdate lees je over de stand van zaken rondom die wetgeving en krijg je tips over wat je als ondernemer nu al kunt doen. We stellen 5 vragen aan Marieke de Jong, projectmedewerker IMVO bij MVO Nederland. Zo ben jij in 5 minuten weer volledig op de hoogte van de nieuwste wetgeving, tools en inspiratie.

Lees meer

Cookie consent

Please choose which cookies you want to consent to.